FAQ / Ofte stillede spørgsmål
Støjniveauet fra vindmøller afhænger generelt af deres størrelse, placering og afstand til beboelsesområder.
De 11 vindmøller i Sydthy placeres med respekt for officielle støjgrænser, der sikrer, at generne for nærliggende naboer minimeres.
Støjen fra vindmøller ved beboelse må ikke overstige 42 dB ved en vindhastighed på 6 m/s i åbent land - det kan sammenlignes med støjniveauet på et stille kontor.
Vi sikrer naturligvis, at vindmøllerne overholder reglerne som del af projektets miljøgodkendelse, så du som borger kan føle sig dig tryg ved, at alle nødvendige hensyn tages.
For at minimere eventuelle lysgener, anvendes der ofte en særlig type lys på vindmøller, som kun aktiveres, når det er absolut nødvendigt.
Vindmøllerne i Sydthy vil være udstyret med lavintensitetslys, der lever op til dansk lovgivning og krav om luftfartssikkerhed.
I vindmøllebranchen arbejdes der desuden på avancerede systemer som radardetekteret lysstyring, der sikrer at lysene kun tændes, når der registreres lufttrafik i området.
På den måde tilgodeser projektet sikkerhedskrav, samtidig med at der tages mest muligt hensyn til lokalområdet og nattemiljø.
Projektet har til formål at skabe en grøn fremtid, men også at skabe værdi for lokalområdet.
Som borger og virksomhed i området får du blandt andet mulighed for at købe anparter i projektet.
Med anparterne kan du altså opnå en økonomisk fordel, samtidig med at du støtter et bæredygtigt initiativ, der er nødvendigt for os og for de mange næste generationer.
Projektet bidrager samlet med 39 millioner kroner til Grøn Pulje, der administreres af Thisted Kommune.
Puljen tilgodeser typisk lokale foreninger og udvikling af rekreative arealer.
Thisted Kommune samarbejder med Energiforeningen Sydthy, borgere og foreninger, der sammen skal beslutte, hvordan pengene bruges bedst i lokalområdet.
På den måde sikrer vi, at projektet skaber positiv udvikling i lokalsamfundet.